Υλικά:
Για 2-4 άτομα
½ κιλό τορτελίνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
Χοντρό αλάτι
1/3 φλιτζάνι φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και χορταστικό πιάτο για όλες τις ώρες
Βράζουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με την πάπρικα και το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Ανακατεύουμε το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Στραγγίζουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι και τα φύλλα μέντας. Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιολάδου και πάπρικας.