Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια ριγκατόνι
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
8-10 φέτες γκούντα
2 κρέμες γάλακτος light 250 ml η καθεμία
Εκτέλεση:
Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί με την την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα ριγκατόνι και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών μαζί με το μπέικον. Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου.