Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣνακ / Ορεκτικά Τυροκροκέτες με παρμεζάνα και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Τυροκροκέτες με παρμεζάνα και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
276 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι μπύρα
Αλεύρι για πασπάλισμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.

Υπολογίζουμε το χρόνο και βγάζουμε από το ψυγείο.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο χυλό την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, την παρμεζάνα τριμμένη και την ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε τις μπάλες τυριού πρώτα με λίγο αλεύρι και μετά τηγανίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις τυλίγουμε με το χαρτί και τις αφήνουμε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα