Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
100 ml χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 καρότο περασμένο από το λεπτό μέρος του τρίφτη και καλά στυμμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότο (θα τον πάρουμε από το καρότο που στίψαμε)
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Γλυκόξινο ντιπ με γιαούρτι και καρότο
Βάζουμε σε ένα μπολ, 300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 100 ml χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες και το χυμό που βγήκε από το καρότο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το ντιπ για μια ώρα στο ψυγείο.
Αφού συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, μπορούμε να σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με κριτσίνια ή να το χρησιμοποιήσουμε ως ντρέσινγκ σε πράσινη σαλάτα.