Πέννες ογκρατέν

by sidagi.gr
371 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
500 γραμμάρια πέννες
1 κούπα ελιές καθαρισμένες και κομμένες
200 γραμμάρια τυρί του τόστ κομμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Λαχταριστές πέννες με λιωμένο τυρί και μπέικον στο φούρνο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά  έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα