Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Ένα κιλό πατάτες
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
2 καρότα τριμμένα
Τρία αυγά
Φρυγανιά
Ένα κρεμμύδι
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστοί και αφράτοι πατατοκεφτέδες για ένα πλούσιο ορεκτικό
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να λιώσουν για περίπου 25 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τις πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρές μπάλες.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τρεις κουταλιές νερό και περνάμε τις κροκέτες από τα ασπράδια, μετά από φρυγανιά και τέλος τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.