Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Τραγανά φύλλα για να συνοδέψτε το ορεκτικό σας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και αλάτι μέχρι να σχηματίσει μια απαλή ζύμη.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό για τη ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε και διπλώστε μερικές φορές.
Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ως αραιά το δυνατόν ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά.
Κόψτε σε ροδέλες ή τετράγωνα και τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε φύλλο ψησίματος για 3 έως 4 λεπτά.
Στη συνέχεια, στρίψτε από την ανάποδη πλευρά το matzo πάνω και ψήνουμε άλλα 4 λεπτά ή μέχρι οι άκρες του να είναι πολύ ελαφριές και τραγανές.
Η συνταγή φτιάχνει 8 έως 10 matzos.
Συνοδέψτε το με ντιπ με μήλο και καρύδια.