Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Σπρέι λαδιού ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας γλυκανιτκή ουσία χωρίς θερμίδες
1/3 φλιτζάνι άπαχο απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 ασπράδια αυγών από μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζανιού μίνι τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αν σας αρέσουν τα μπράουνις τότε δοκιμάστε τα στην light έκδοσή τους
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε την σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε την βανίλια, το γιαούρτι, το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Συγχρόνως ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγού μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κακάο, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας και ξανά ανακατεύουμε.
Ψεκάζουμε με λάδι ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.