Αυτή η Μακαρονάδα με σουπιές είναι φανταστική. Είναι εύκολο να την φτιάξετε σε λιγότερο από 1 ώρα και η γεύση είναι νόστιμη!
Υπέροχη μακαρονάδα για τους λάτρεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών!
Πώς να καθαρίσετε τις σουπιές;
Πρώτα, τοποθετήστε τις σουπιές σε ένα κοπτικό με το κόκαλο στραμμένο προς τα πάνω. Μπορείτε εύκολα να αισθανθείτε το σκληρό οστό κάτω από το δέρμα στο σώμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπήστε το δέρμα κατά μήκος της άκρης του κόκαλου και τρέξτε το δάχτυλό σας κατά μήκος της άκρης σχίζοντας το δέρμα. Αυτό δεν λειτουργεί πάντα, οπότε ίσως χρειαστεί να κόψετε προσεκτικά την άκρη. Προσέξτε να μην κόψετε πολύ βαθιά σε κανένα από τα εσωτερικά όργανα. Αφαιρέστε το οστό.
Τώρα, διαχωρίστε το δέρμα από την σουπιά που κινείται προς το πτερύγιο στο πλάι του κεφαλιού και βγάλτε το όλα. Περιλαμβάνονται πτερύγια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για αυτό το βήμα, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε το δέρμα και τα πτερύγια μόνο με τα δάχτυλά σας. Πετάξτε το δέρμα, αλλά κρατήστε τα πτερύγια και κόψτε σε λωρίδες. Στη συνέχεια, διαχωρίστε προσεκτικά τη μεμβράνη που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα από το λευκό κρέας του σώματος. Βγάλτε τα όργανα με το κεφάλι συνδεδεμένο. Ετοιμάστε λίγο χαρτόνι, γιατί αυτό το επόμενο βήμα μπορεί να είναι λίγο ακαταστασία. Αναζητήστε τον σάκο μελανιού στο πίσω μέρος των οργάνων κοντά στην κορυφή. Θα πρέπει να είναι πολύ εύκολα αντιληπτό από το σκούρο μαύρο χρώμα και την ασημί εξωτερική μεμβράνη. Αφαιρέστε προσεκτικά τον σάκο μελανιού και αφήστε το σε ένα ποτήρι. Προσέξτε για λεκέδες!
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
3 σουπιές με το μελάνι τους
400 γρ. χοντρά μακαρόνια
300 γρ. κρεμμύδια άσπρα
4 μικρές ντομάτες
Μαϊντανός
Σκόρδο
ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι σε κόκκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές βγάζοντας το κόκαλο, το «δόντι» και τα μάτια τους. Βγάζουμε και τα εντόσθια, προσέχοντας να μη σπάσει η «φούσκα» με το μελάνι, που θα μας χρησιμεύσει να φτιάξουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά (ή με την μέθοδο που αναφερθήκαμε παραπάνω).
Βράζουμε τα πλοκάμια για 20 λεπτά, μετά προσθέτουμε και το σώμα της σουπιάς και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Στραγγίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι,σκόρδο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε και τις ντοματούλες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, μαζί με ελάχιστο λάδι, να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις «φούσκες» με το μελάνι, 2 κουτάλες νερό από βράσιμο των ζυμαρικών και, τέλος, τα ζυμαρικά βρασμένα al dente. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.
Χρόνος Προετοιμασίας και μαγειρέματος: 45 Λεπτά
Περισσότερες Συνταγές με Μακαρόνια
- Λευκαδίτικος κόκορας
- Μακαρονάδα με λαχανικά και κοτόπουλο
- Σέλινο με μοσχαράκι ραγού
- Σαλάτα με μακαρόνια, σπανάκι και ντοματίνια
- Μακαρόνια με σκόρδου και τυρί
- Μακαρόνια με ντομάτες και γαρίδες
- Μακαρόνια στο φούρνο με τυρί