Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Μακαρόνια σέλινο με μοσχαράκι ραγού

Μακαρόνια σέλινο με μοσχαράκι ραγού

by sidagi.gr
0 σχόλιο 165 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
2 ντομάτες ντομάτες τριμμένες
1-2 κομμάτια ζάχαρη
1 συσκευασία ζυμαρικά σέλινο ή ριγκατόνι
Τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστά ζυμαρικά με μοσχαράκι για το μεσημεριανό σας

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε.  Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα