Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 ξυλάκια κανέλας
10 περγαμόντα φλούδες μόνο
1 λίτρο κονιάκ ή βότκα
Εκτέλεση:
Γ΄ αυτό το λικέρ η υπομονή είναι χρυσός αλλά αξίζει τον κόπο!
Σ ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε κομμένες σε λεπτές φέτες τις φλούδες του περγαμόντου, το κονιάκ ή τη βότκα και τα ξύλα κανέλας.
Τ αφήνουμε 30 μέρες στο μπαλκόνι.
Μετά τις 30 μέρες φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη που βράζουμε για πέντε λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο ποτό που εν τω μεταξύ έχουμε σουρώσει.
Μοιράζουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια και το φυλάμε σε δροσερό σημείο.
Χρόνος ωρίμανσης : 30 ημέρες