Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μέτριες φρέσκες ντομάτες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1000 – 1200 γρ. διάφορα χόρτα γλυκά (ραδίκια, λάπατα, μυρώνια)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Πλούσιο πιάτο σε γεύση και σε θρεπτική αξία
Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό τα χορταρικά.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ανακατεύοντας συχνά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ χωρίς να τον διαλύσουμε σε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα ή μέχρι τα χορταρικά να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από την εστία και σερβίτουμε με λεμόνι και λάδι.