Υλικά:
7 πράσα κομμένα σε ροδέλες
Μισό φλιτζάνι γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
6 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
100 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
2 μπαστουνάκια κομμένα σέλερι
1 σκελίδα καθαρισμένη σκόρδο
1 κομμένο κρεμμύδι
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο σως
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο ζωμό βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μία υγιεινή επιλογή, όταν η θερμοκρασία πέφτει…
Μία υγιεινή επιλογή, όταν η θερμοκρασία πέφτει…
Σοτάρουμε τα πράσα, το σέλερυ, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε.