Υλικά:
½ κιλό φακές
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές και τις πλένουμε.
Καθαρίζουμε τις φακές και τις πλένουμε.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα σκεύος και τις αφήνουμε να μουσκέψουν μέσα σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
Όταν τις βγάλουμε, τις στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις φακές,το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Στα 30 λεπτά προσθέτουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι, λίγο ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τις φακές να βράσουν άλλα 15 λεπτά.
Μόλις πήξει η σάλτσα είναι έτοιμες και μπορούμε να τις σερβίρουμε.