Αυτό το νόστιμο ψωμί ολικής αλέσεως γιαουρτιού είναι μια υγιεινή συνταγή ψωμιού σιταριού που παρασκευάζεται με δημητριακά ολικής αλέσεως, γάλα και ελληνικό γιαούρτι. Είναι αφράτο και απολύτως νόστιμο!! Καταλαβαίνω ότι το σπιτικό ψωμί μπορεί να θεωρείτε δύσκολο στην παρασκευή του, αλλά όχι αυτή η συνταγή! Είτε είστε αρχάριος είτε προηγμένος κατασκευαστής ψωμιού, ο καθένας μπορεί να κάνει αυτή την εύκολη συνταγή ψωμιού.
ΥΛΙΚΑ
1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού αλέυρι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζάνια τσαγιού αλέυρι σκληρό για ψωμί
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη. Τη ζύμη αυτή τη μεταφέρουμε στο πάγκο της κουζίνας και τη ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά. Δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα και την πατάμε ελαφρά στην κορυφή για να ισιώσει. Αλείφουμε με λάδι μια λαμαρίνα. Πασπαλίζουμε με αλέυρι την επιφάνεια της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 35 λεπτά περίπου. Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι φουσκώσει ελαφρά και ροδίσει.
Χρόνος Προετοιμασίας και μαγειρέματος: 45 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές για Ψωμί
- Με σιμιγδάλι
- Με μπανάνα και καρύδια
- Γλυκό ψωμί με σοκολάτα και ρόδι
- Σπιτικό ψωμί με βρώμη
- Ολικής άλεσης για σάντουιτς
- Γεμιστό με ελιές και λιαστή ντομάτα
- Με κολοκύθα και καρύδια
- Με μούσλι
- Με γλυκάνισο