Υλικά:
150 γραμμάρια ζεστό νερό
1 αυγό χτυπημένο
½ φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γραμμάρια αλέύρι
Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση:
Διαλύουμε ½ φακελάκι μαγιά στο νερό. Βάζουμε στο μπολ 200 γραμμάρια αλέυρι, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Διαλύουμε ½ φακελάκι μαγιά στο νερό. Βάζουμε στο μπολ 200 γραμμάρια αλέυρι, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε λίγη ώρα τη ζύμη για να φουσκώσει. Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε να φτιάξουμε τα μπρέτσελ. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια πόσο αλάτι θα βάλουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά θέλουμε να βγουν τα μπρέτσελ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.