Υλικά:
1 κιλό δάφορα ψάρια ( κατά προτίμηση σκορπίνα, πέρκα, λύχνο, χάνο)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
½ λίτρο νερό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνει,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και το ανακατεύουμε.
Όταν μαραθεί το κρεμμύδι,ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να δένει το ελαιόλαδο με το ξίδι, ρίχνουμε 1/2 λίτρο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Όταν δούμε ότι έχουν βράσει τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ψάρια.
Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ώστε να σκεπάζει τα ψάρια.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κλείνουμε σχεδόν την κατσαρόλα με το καπάκι.
Αφήνουμε τα ψάρια να βράσουν έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Όταν η σούπα αρχίζει να γίνεται πηχτή,σβήνουμε τη φωτιά,βγάζουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.