551
Υλικά:
Ένα κιλό γάλα
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Τρία κιλά αλεύρι από σιτάρι
30 αβγά
Μία κουταλιά σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε σε μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα περίπου για μια ώρα.
Ζυμώνουμε σε μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα περίπου για μια ώρα.
Ανοίγουμε σχετικά χοντρά τα φύλλα και τα απλώνουμε να στεγνώσουν κάπως. Τα κόβουμε σε λωρίδες αν θέλουμε την κλασσική χυλοπίτα ή σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.