Ζύμη τάρτας

by sidagi.gr
603 προβολές

Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι

125 γραμμάρια βούτυρο

Ένας κρόκος αυγού

Μία πρέζα αλάτι

Δύο κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Κάνουμε στη μέση μια λακούβα που ρίχνουμε το αλατι το νερό και τον κρόκο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Κάνουμε στη μέση μια λακούβα που ρίχνουμε το αλατι το νερό και τον κρόκο.

 

Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα από λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα προτού χρησιμοποιηθεί.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα