Υλικά:
Για 8-10 άτομα
4 λευκές σοκολάτες λιωμένες για την επικάλυψη
2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα για κέικ
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
οδοντογλυφίδες
1 Μπλοκ φελιζόλ σε σχήμα κώνου
Από μια κούπα διακοσμητικά καραμελάκια (τρούφα, πέρλες ζαχαροπλαστικής, χρωματιστή ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Κομψό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα ξετρελάνει τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους!
Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για την παρασκευή των κέικ.
Αφού ψήσετε τα κέικ αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα κέικ και θρυμματίστε τα με τα χέρια σας.
Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια 1 εκ και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 με 2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά όχι να σφίξει.
Τοποθετήστε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε τρουφάκι και βυθίστε το στη λευκή σοκολάτα και αμέσως μετά κυλίστε το τρουφάκι μέσα στα καραμελάκια ζαχαροπλαστικής (τρούφα, πέρλες ζαχαροπλαστικής, χρωματιστή ζάχαρη)
Έπειτα καρφιτσώστε τα τρουφάκια σε μπλοκ από φελιζόλ και ξανά βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις στεγνώσουν εντελώς, αφαιρέστε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες απ΄τα τρουφάκια. Στη συνέχεια βάζετε οδοντογλυφίδες περιμετρικά και σε όλη την επιφάνεια του φελιζόλ και στερεώνετε τα τρουφάκια πάνω στις οδοντογλυφίδες.
Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τρουφάκια μόλις ολοκληρώθηκε!