Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Βελουτέ με μπρόκολο, καρότο και ελβετικό τυρί

Βελουτέ με μπρόκολο, καρότο και ελβετικό τυρί

by sidagi.gr
0 σχόλιο 34 προβολές

Υλικά:

Για  4-5 άτομα

2 μπρόκολα
5 καρότα
2 φλιτζάνια ελβετικό τυρί τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
2½ φλιτζάνια ζωμό κρέατος
3½ κούπες γάλα ή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 πρέζες πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Εναλλακτική και εύκολη σούπα με λαχανικά και τυρί για ένα ελαφρύ γεύμα

Εναλλακτική και εύκολη σούπα με λαχανικά και τυρί για ένα ελαφρύ γεύμαΣε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το ζωμό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σκεπάστε με το καπάκι και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ξεπλένετε και ψιλοκόψτε τα καρότα μαζί με το μπρόκολο, ρίχνετε στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Στη συνέχεια κόψτε το κρεμμύδι σε ψιλά και το τσιγαρίστε με λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Στη συνέχεια ρίξτε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπήστε  μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Στο τέλος ρίχνετε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και συμπληρώστε με το κρεμμύδι, το ελβετικό τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα