Για κρέας που λιώνει στο στόμα

by sidagi.gr
750 προβολές

Υλικά:

Μπριζόλες μοσχαρίες ή χοιρινές
1 ακτινίδιο
Ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση:

Έχουμε φάει πολλές φορές σε σπίτια γνωστών και φίλων πεντανόστιμο μαγειρεμένο κρέας που όμως για κακή τύχη δική του και δική μας είναι τόσο σκληρό που τα δόντια μας διαμαρτύρονται προκαλώντας μας ενόχληση. Όλοι θα ζηλεύουν τα φαγητό σας αν ακολουθήσετε αυτήν την απλή συνταγή!

Το κρέας του μοσχαριού που το βράζουμε στην κατσαρόλα σαν σούπα, κοκκινιστό ή ψητό κατσαρόλας γίνεται σαν μπαμπάκι εαν  προσθέσουμε με όλα τα υλικά και λίγη ζάχαρη, 1/2 ή 1 κουταλάκι του γλυκού. Επίσης το μοσχάρι καλό θα είναι να το αλατίζουμε στο τέλος, γιατί και αυτό συμβάλει.
Επίσης βράζει και γίνεται λιώμα στην γρήγορη χύτρα στα 35 λεπτά.

Όταν το κάνουμε στον φούρνο μοσχάρι γιουβέτσι, συνήθως το βράζουμε πρίν πολύ καλά, αλλά και πάλι κρατάει τότε για σίγουρο και καλό ψητό, να βάλουμε μέσα στο ταψί με το κρέας 1 αποξηραμμένο τριανταφυλάκι, ή λίγο λικέρ τριαντάφυλο, ή 1 κουταλάκι μαρμελάδα τριαντάφυλλο.
Στις χοιρινές μπριζόλες (όχι του λαιμού) τις κανονικές που είναι και άπαχες και συνήθως είναι σκληρές, πριν τις βάλουμε για ψήσιμο, καλύπτουμε τις μπριζόλες με πολτό από ακτινίδιο μόνον για 15 – 20΄ και μετά τα αφαιρούμε με μια πετσέτα ή το ξεπλένουμε. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και στο μοσχάρι άν δεν θελουμε να είναι σκληρές.

Όλα αυτά εξηγούνται διότι τόσον το τριαντάφυλλο, η ζάχαρη και το ακτινίδιο, έχουν ιστοδιαλυτικές ιδιότητες. Και όπου οι ιστοί και τα νεύρα είναι σκληρά τα διαλύουν.

Για κρέας που λιώνει στο στόμα

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα