Home Γλυκά Galette με μήλο και κανέλα

Galette με μήλο και κανέλα

by sidagi.gr
298 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
125 γραμμάρια αλεύρι
 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 75 γραμμάρια βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4-6 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα με μήλα και κανέλα για όλες τις ώρες

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτω τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο. Δουλεύω τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε 1 κουταλιά παγωμένο νερό και δουλεύετε λιγάκι κι ακόμα μία. Κλείνετε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο μεγάλο φύλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.

Στη συνέχεια καλύπτουμε τα πλαινά με τη ζύμη την περίσσια ζύμη.

Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 30 – λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα