Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 μεγάλες πατάτες
2 μικρές γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας ( πιπεριά, καρότο, ντομάτα)
½ φλιτζάνι καρύδια ή κάσιους
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού garam masala
ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή συνταγή για πατατοκροκέτες απ’ την Ινδία!
Λαχταριστή συνταγή για πατατοκροκέτες απ’ την Ινδία!Ξεφλουδίζετε όλες τις πατάτες μαζί, τις πλένετε και τις κόβετε σε κύβους. Στη συνέχεια τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίξτε τις και πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι. Προσθέστε στον πουρέ πατάτας τα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και κόλιανδρο.
Προσθέστε φρυγανιά και ανακατέψτε καλά. Πλάθετε τους τους πατατοκεφτέδες σε σχήμα καρυδιού και ρολάρετε στο σουσάμι, έτσι ώστε αυτά να κολλήσει στους πατατοκεφτέδες. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με ντιπ.