Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1.360 γραμμάρια κολοκύθα (μεσαίο μέγεθος)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
5-6 φλιτζάνια άπαχο ζωμό κοτόπουλο ή κρέατος
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
113 γραμμάρια φύλλα από σπανάκι
226 γραμμάρια λουκάνικα γαλοπούλας ψημένα
Εκτέλεση:
Συνδυάστε αρμονικά τα μυρωδικά με την κολοκύθα και απολαύστε το ριζότο με νέα γεύση!
Συνδυάστε αρμονικά τα μυρωδικά με την κολοκύθα και απολαύστε το ριζότο με νέα γεύση!Για το ψήσιμο της κολοκύθας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Κόψτε κατά μήκος την κολοκύθα και αφαιρέστε τους σπόρους.
Στη συνέχεια κόβετε την κολοκύθα σε φέτες μισοφέγγαρου και τις ρίχνετε σε ένα ταψί.
Ραντίστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια πασπαλίστε με αλάτι.
Ψήνετε σε ρηχό ταψί με το εσωτερικό της κολοκύθας προς τα κάτω μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίζουν να ροδίσουν, περίπου 50 λεπτά. Όσο μαγειρεύετε την κολοκύθα ξεκινήστε το ριζότο.
Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, κόψτε σε κύβους την κολοκύθα πάχους 1 εκ.
Για το ριζότο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε κρεμμύδι για περίπου 4 – 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακώσει.
Προσθέστε στο τηγάνι το ρύζι, το σκόρδο, το κύμινο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή εστία προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που ρίχνετε ζωμό θα περιμένετε να απορροφηθεί πριν συμπληρώστε με την επόμενη κούπα.
Μαγειρεύετε σε σιγανή εστία για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να το ριζότο να γίνει κρεμώδες αλλά το ρύζι είναι ακόμα αλ ντέντε.
Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το αλάτι, το φασκόμηλο, σπανάκι, και λουκάνικα γαλοπούλας ψιλοκομμένα.
Μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και κολοκύθα ψητή κομμένη σε κύβους.