Ζυμωτό ψωμί

by sidagi.gr
812 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι ζυμωτό (όσο πάρει)

Εκτέλεση:

Αφράτο ζυμωτό σπιτικό ψωμί για το μεσημεριανό σας γεύμα!

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε 10 κ.σ από το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε ξανά για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει η μαγιά να δρα. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά αλεύρι, όσο χρειαστεί έτσι ώστε να καταλήξουμε με μια ζύμη που θα είναι μαλακή και δεν θα κολλάει στα χέρια. Ταυτόχρονα ζυμώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι (περίπου μαζί με το αλεύρι ).

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ζυμώνουμε για 1 λεπτάκι ακόμα και του δίνουμε μια μορφή φρατζόλας. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στο ψωμάκι μας και το βάζουμε σε ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το ζυμάρι. Πασπαλίζουμε τέλος και το ψωμί και είμαστε έτοιμοι για φούρνο!!!

Στους 180-200C (ανάλογα τον φούρνο) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανό εξωτερικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νερό πρέπει οπωσδήποτε να είναι χλιαρό για να φουσκώσει το ψωμί μας!!! Επίσης, το αλάτι το προσθέτουμε προς το τέλος για να μην χαλάσει τις ιδιότητες της μαγιάς.

Τη συνταγή μας την έστειλα φίλη του sidagi.gr Τρικοίλη Γεωργία!

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα