Ζύμη κουρού

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Ένα κιλό αλέυρι

750 γραμμάρια βούτυρο

Δύο αβγά

Ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Δύο φακελάκια μαγιά

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ και αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπωλ τοποθετούμε το ένα αυγό, το λιωμένο βιτάμ και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ και αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπωλ τοποθετούμε το ένα αυγό, το λιωμένο βιτάμ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, που την έχουμε διαλύσει σε μισό φλιτζάνι νερό, και το μείγμα του αλευριού.

Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια διάφανη μεβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 100 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα