Ζύμη για πίτσα από την Ιταλία

by sidagi.gr
587 προβολές

Υλικά:

2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
1 και ½ πακέτο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά και ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση.


Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά και ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση.



Αφήνουμε τη λεκάνη στην άκρη.



Λιώνουμε το βούτυρο.



Ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα ξεχωριστά.
 


Αμέσως μετά τα προσθέτουμε όλα μαζί στο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.



Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.



Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα ώστε να φουσκώσει.



Τη χωρίζουμε στη μέση και την απλώνουμε στο ταψί.



Έτσι μας βγαίνουν δύο μεγάλες πίτσες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα