Ζύμη για πιροσκί

by sidagi.gr
671 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Μισό κιλό αλεύρι

Δύο αυγά

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Ένα φακελάκι μαγιά

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο

Αλάτι

 

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε νε φουσκώσει για 20 λεπτά.

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε νε φουσκώσει για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλο τόσο.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ενός εκατοστού και την κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου τη γέμισή μας. Διπλώνουμε τα κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμα.

Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα