Υλικά:
½ κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ή 2 αυγά
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι εκτός από μισό φλιτζάνι που κρατάμε για το άνοιγμα του φύλλου.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι εκτός από μισό φλιτζάνι που κρατάμε για το άνοιγμα του φύλλου.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και τρίβουμε το μείγμα ελαφρά με τα δάχτυλα.
Το ραντίζουμε με το νερό ή αν θέλουμε να χρησιμποποιήσουμε αυγά με τα αυγά( αφού τα χτυπήσουμε με μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό).
Στον πάγκο της κουζίνας αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και σφιχτή.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τη βέργα, σε λεπτά φύλλα, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο αλεύρι.
Τα φύλλα αυτά είναι κατάλληλα για διάφορες πίτες.
Αν δεν χρησιμοποιηθούν αυγά είναι ιδανική για τη διατροφή που ακολουθούν οι αυστηροί χορτοφάγοι.