Ζουμερό cobbler φράουλας

by sidagi.gr
470 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
2-3 φλιτζάνια φράουλες, καθαρισμένα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ζουμερό γλύκισμα για όλες τις ώρες

Για την ζύμη
Σε ένα μπολ τεμαχίζετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο με ένα πιρούνι  ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σιγά-σιγά ενσωματώσει παγωμένο νερό ακριβώς μέχρι ζύμη αρχίζει να σχηματίζεται.

Βάλτε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, χωρίζοντας τη σε μπάλες.  
Τυλίξτε σφιχτά και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Για τις φράουλες
Ανακατέψτε τις φράουλες, ζάχαρη, βούτυρο, και νερό σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο.
Μαγειρέψτε σε μέτρια εστία μέχρι το μείγμα να πήξει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αφαιρέστε ζύμη από το ψυγείο και ανοίγνετε σε παχύ φύλλο 2 εκ. πάχος. Κόβετε την ζύμη σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνετε την μισή ποσότητα της ζύμης μέσα στο μείγμα φράουλας και ανακατεύετε απαλά. Βάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης διάσπαρτα.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να κάνει μια απαλή κρούστα και ροδίσει ελαφρά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα