Ζεστό πάντς μήλου

by sidagi.gr
574 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 ξύλο κανέλλα
¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φλιτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
⅓ φλιτζάνι τσαγιού ποτό καλβαντός
1 μπαστούνι βανίλια, κομμένο κατά μήκος στη μέση

 

Εκτέλεση:

Ότι πρέπει για τον χειμώνα!

Σε χαμηλή φωτιά και σε μεσαίο μάτι της κουζίνας τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε το καλβαντός, τη βανίλια, την κανέλλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά ώσπου να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά
.
Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και το σιρόπι μέσα σε μια κανάτα και προσθέτουμε τη σόδα.

Το σερβίρουμε με παγωμένο ή με τριμμένο πάγο.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε έξτρα  καλβαντός και σερβίρουμε σε ποτήρι σαμπάνιας ή σε χαμηλό σωλήνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα