Υλικά:
6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια γιαούρτι
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
λευκό ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα φαρδύ τηγάνι ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
Αρχικά σε ένα φαρδύ τηγάνι ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
Όταν δούμε ότι έχουν καεί εξωτερικά,τις καθαρίζουμε και κρατάμε τη σάρκα τους.
Τις μεταφέρουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στο ζεσταμένο βούτυρο για να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τις μελιτζάνες και σκεπάζουμε με 1 λίτρο γάλα.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες να βράσουν μέσα στο γάλα για 25 με 30 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια και 200 ml κρέμα γάλακτος.
Βγάζουμε τη σαλάτα από την καταρόλα,τη χτυπάμε με το πίμερ και τη σουρώνουμε.
Στη συνέχεια την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε ένα μικρό μπολ το ανακατεύουμε με 150 γραμμάρια γιαούρτι,λευκό ξίδι και αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή με λίγη ποσότητα από τη σος γιαουρτιού που φτιάξαμε.