Home Ειδική ΔιατροφήLight / Διαίτης Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο

by sidagi.gr
845 προβολές

Υλικά:

1 μικρό άσπρο λάχανο καθαρισμένο από τα 3 εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένο
1 μικρό κόκκινο λάχανο, καθαρισμένο από τα 3 εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
4 πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
2 ακέρωτα πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
½ ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό τριμμένο ( προαιρετικά)
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Μια ζεστή σαλάτα, μπορείτε να τη φάτε μόνη της  αλλά συνοδεύει και συνδυάζεται γευστικά πολύ ωραία με το κοτόπουλο και το ψητό χοιρινό.


Μια ζεστή σαλάτα, μπορείτε να τη φάτε μόνη της  αλλά συνοδεύει και συνδυάζεται γευστικά πολύ ωραία με το κοτόπουλο και το ψητό χοιρινό.



Kαθαρίζουμε το κόκκινο και το άσπρο λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα, αφαιρούμε επίσης τα χαλασμένα φύλλα και την κορυφή του.


Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε δυνατή ένταση και περιμένουμε να ζεσταθεί.


Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς.


Σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου, στόχος μας είναι να σκορπίσει το άρωμά του το τζίντζερ, όχι να ροδίσει.


Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κόκκινο και το άσπρο λάχανο και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν.


Τέλος, ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.


Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε τα υλικά μας να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.


Στο χρόνο αυτό, αφαιρούμε το καπάκι και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε δυνατή ένταση.


Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν άλλη μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και τα λάχανα, να μαλακώσουν.


Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.


Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Συνδυάζεται με κοτόπουλο, με ψητό χοιρινό αλλά και με όλα τα κυνήγια.
 
 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα