Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων άκρων
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό κινέζικο λάχανο ή μποκ τσόι, ξεπλυμένο
αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, καβουρδισμένα, αλατισμένα κάσιους
Εκτέλεση:
Μια θρεπτική σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτουμε το κινέζικο λάχανο κομμένο σε κομματάκια μαζί με τα κάσιους και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε με το λάδι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε το μέχρι να μαραθεί. Τα παχύτερα, λευκά άκρα του μαρουλιού θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι κάπως τραγανά.