Home Συνταγές Βήμα βήμα : Πώς φτιάχνουμε πελτέ ντομάτας

Βήμα βήμα : Πώς φτιάχνουμε πελτέ ντομάτας

by sidagi.gr
546 προβολές

Υλικά:

Για 600 – 700 γραμμάρια

6-7 κιλά ώριμες ντομάτες (το καλοκαίρι, κατά προτίμηση), χοντροκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Δείτε βήμα βήμα πως να φτιάξετε το δικό σας πελτέ ντομάτας με ελάχιστα υλικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, περίπου 10 έως 20 λεπτά.
Βάζετε τον φύλο τροφίμων πάνω από ένα μεγάλο μπολ.  Μεταφέρετε τις ντομάτες στον μύλο και δουλεύετε μέχρι να βγει ο πουρές ντομάτας περιστρέφοντας τη λαβή του μύλου αρκετές φορές.

Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί αντικολλητικό φύλλο. Απλώνετε τον πουρέ ντομάτας και τοποθετήστε το σε φούρνο. Μαγειρεύετε για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια ανακατέψτε τον πουρέ με μια σπάτουλα και απλώστε τον ξανά στο ταψί. Ξανά βάζετε στο φούρνο. Μαγειρέψτε για άλλη μία ώρα και ανακατέψτε τον πουρέ ξανά. Μαγειρεύουμε μέχρι ο πουρές έχει να γίνει μια ομοιογενές πάστα ντομάτας με σκούρο χρώμα. Ίσως χρειαστεί άλλη μια ώρα ψήσιμο στο φούρνο.
Στη συνέχεια αφήνετε τον πουρέ να παγώσει λίγο και αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα. Στη κορυφή κάθε βάζου καλύπτετε με λίγο ελαιόλαδο  και αλάτι. Ο πελτές θα κρατήσει για τουλάχιστον 6-8 μήνες στο ψυγείο. Διαφορετικά βάζετε το μείγμα σε παγοκύστες και αποθηκεύετε στη κατάψυξή για αρκετούς μήνες έως 1 χρόνο.

Απαιτούμενος χρόνος: 180 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα