Υλικά:
Για 2-4 άτομα
900 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα σε φέτες
200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Δύο κρεμμύδια τριμμένα
Μία πατάτα σε κύβους
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
Δύο κουταλάκια ζάχαρη
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σούπα για όλες τις ώρες
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά με τα καρότα και τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Την ξαναζεσταίνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο μαϊντανό.