Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σούπα
1 κουνουπίδι μέτρια βρασμένο (χαλαρό) και ψιλοκομμένο
1 μικρή σελινόριζα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
4 φλιτζάνια (1 λίτρο) ζωμό κότας
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
Αλατοπίπερο
Για chutney
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
¼ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζανιού (60 ml) νερού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Βελούδινη και ελαφριά σούπα από κουνουπίδι γλασαρισμένη με γλυκό chutney κράνμπερι συνδυάζουν ένα αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα
Για τη σούπα
Ρίχνετε τα 4 πρώτα συστατικά της σούπας σε μια κατσαρόλα. Βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε τη σούπα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι. Προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήστε τη σούπα να για 30 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αλατοπιπερώνετε.
Για το chutney
Ανακτέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό τηγάνι. Σιγοβράστε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπα απ’ το chutney στο κέντρο της σούπας.