Υλικά:
Για 6 βάφλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 αυγό, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
Εκτέλεση:
Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε αυτά τα υλικά μ’ ένα κουτάλι.
Προσθέστε κατόπιν τον κρόκο του αυγού, το γάλα και το βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε την στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.
Αν έχετε την ειδική συσκευή για βάφλες, μπορείτε να την βουτυρώσετε και να την ζεστάνετε. Διαφορετικά χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι. Απλώστε λίγο από το μείγμα και ψήστε. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σερβίρετε τις ζεστές βάφλες με μία μπάλα παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια.