Βάφλα με πραλίνα φουντουκιού

by sidagi.gr
789 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για την πραλίνα
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαραγαρίνη
 
Για τη βάφλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ

 

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το με δύο μπάλες παγωτού της αρεσκείας σας και θα ξετρελαθείτε

Για την πραλίνα
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί για να λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο.

Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μείγμα με το τριμμένο φουντούκι.Αφού βάλουμε το φουντούκι συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.

Το συντηρούμε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο.

Για τη βάφλα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
 
Λαδώνουμε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέυ για να μην κολλήσει το μείγμα.
Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Συνοδέψτε τη βάφλα με παγωτό μόκα με κακάο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα