Υλικά:
Για 2-4 άτομα
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά!
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά (αφού τα χτυπήσουμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι), το λιωμένο βούτυρο και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και με τη βοήθεια ενός πλάστη, το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο σε 12-14 ίσα τετράγωνα κομμάτια και μοιράζουμε σε αυτά τη γέμιση.
Πιάνουμε τις άκρες από κάθε φύλλο και φτιάχνουμε πουγκάκια.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα πουγκάκια-τυροπιτάκια που φτιάξαμε σε ένα ταψί και τα τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να ψηθούν σωστά.
Τέλος, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε να ψηθούν,διατηρώντας τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Σε 30-35 λεπτά θα είναι έτοιμα.