Τυρόπιτα Θρακιώτικη (Μηλίνα)

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φυλλο για πίτες (χωριάτικο)
4 μεγάλα αυγα
400 γρμμάρια φετα
735 γραμμάρια γαλα
180 γραμμάρια λαδι

Εκτέλεση:

Παραδοσιακή Θρακιώτικη συνταγή για τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 245 γραμμάρια από το γάλα (1 φλιτζάνι), τα δυο αυγά και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
‘Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε δυο φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο από τη τη γέμιση, μετά ξανά φυλλο- λάδωμα – γέμιση, ξανα φυλλο-λαδωμα – γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δυο φύλα τσαλακωμένα
Στη συνέχεια χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 αυγά και μια κουταλιά σούπας λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνει ένας χυλός και τον ρίχνουμε πάνω από την πίτα.
Βάζουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου για 45 – 50  λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα