Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 σύκα φρέσκα
6 κομμάτια μπέικον κομμένα στη μέση
112 γραμμάρια μοτσαρέλα σε μπαλάκια
12 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Χαράσουμε τα σύκα σε τέσσερα σημεία, τα ανοίγουμε και βάζουμε από ένα μπαλάκι μοτσαρέλα σε κάθε σύκο.
Κόψτε το μπέικον στη μέση, έτσι ώστε να έχουν συνολικά 12 φέτες.
Τυλίξτε κάθε σύκο με ένα κομμάτι μπέικον και καρφιτσώνετε από μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετήστε τα σύκα στο ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε για 14 – 17 λεπτά, αναποδογυρίζοντας 2 ή 3 φορές μέχρι το μπέικον να ροδίσει ομοιόμορφα.
Αφήστε τα σύκα να κρυώσουν και σερβίρετε.