Υλικά:
Για 2-5
1 μέτρια γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστά τσιπς με έντονη γεύση για όλη την παρέα
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε πολύ λεπτές ροδέλες (1/16 ίντσα, χρησιμοποιήσετε ένα μαντολίνο, αν έχετε) και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το λάδι, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Τοποθετήστε τις φέτες σε μία στρώση στις 2 λαδόκολλες, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε ένα φύλλο λαδόκολλας τη φορά μέχρι τα άκρα των τσιπ διπλώσουν το σώμα τους και να έχουν ροδίσει, ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά και είναι έτοιμα.