Τσικνίζουμε με συκωταριά στο τηγάνι

by sidagi.gr
704 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό αρνίσια συκωταριά
1/2 φλιτζάνι νερό

 

Εκτέλεση:

Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει απο το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την κόβουμε σε κομματάκια και τη βάζουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι με το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Την ξαφρίζουμε.

 Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και την σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με χταπόδι με κοφτό μακαρόνι!!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα