Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό αρνίσια συκωταριά
1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει απο το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την κόβουμε σε κομματάκια και τη βάζουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι με το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Την ξαφρίζουμε.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και την σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με χταπόδι με κοφτό μακαρόνι!!