Τράιφλ με σαβαγιάρ και κρέμα βανίλια

by sidagi.gr
989 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3/4 φλιτζανιού εσπρέσο καφέ
1/2 φλιτζάνι λικέρ καφέ Kahlua
250 γραμμαρία σαβαγιά
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 συσκευασίες άνθος αραβοσίτου βανίλια
250 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
70 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα με κρέμα βανίλια και ζουμερά φρούτα

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το εσπρέσο μαζί με το λικέρ. Βυθίστε κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα εσπρέσο. Τοποθετήστε μια στρώση σαβαγιάρ στο πάτο μιας στρογγυλής φόρμας. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Ετοιμάζετε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια απλώνετε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση άνθος αραβοσίτου σμέουρα πάνω από τα σαβαγιάρ.

Συνεχίζετε με τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, σαντιγί, άνθος αραβοσίτου, σμέουρα και τέλος πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα. 
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη νύχτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα