Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3/4 φλιτζανιού εσπρέσο καφέ
1/2 φλιτζάνι λικέρ καφέ Kahlua
250 γραμμαρία σαβαγιά
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 συσκευασίες άνθος αραβοσίτου βανίλια
250 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
70 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα με κρέμα βανίλια και ζουμερά φρούτα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το εσπρέσο μαζί με το λικέρ. Βυθίστε κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα εσπρέσο. Τοποθετήστε μια στρώση σαβαγιάρ στο πάτο μιας στρογγυλής φόρμας. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Ετοιμάζετε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια απλώνετε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση άνθος αραβοσίτου σμέουρα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Συνεχίζετε με τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, σαντιγί, άνθος αραβοσίτου, σμέουρα και τέλος πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη νύχτα.