Τραχανόπιτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 276 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
6 φύλλα χοντρά για πίτα εμπορίου ή χειροποίητα
1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
7 αυγά
Μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη βούτυρο
6 φλιτζάνια νερό
Αλάτι

Εκτέλεση:

Παραδοσιακή τραχανόπιτα με γλυκό τραχανά, τραγανό φύλλο και τυριά συνθέτουν έναν άπαιχτο συνδυασμό στο πιάτο σας!

Βράζουμε τον τραχανά σε νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε  για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Στρώνουμε τρία φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι.

Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα