Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
6 φύλλα χοντρά για πίτα εμπορίου ή χειροποίητα
1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
7 αυγά
Μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη βούτυρο
6 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακή τραχανόπιτα με γλυκό τραχανά, τραγανό φύλλο και τυριά συνθέτουν έναν άπαιχτο συνδυασμό στο πιάτο σας!
Βράζουμε τον τραχανά σε νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Στρώνουμε τρία φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι.
Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.