Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο (από σοκολάτα για ρόφημα)
Παγωτό μπισκότο κρέμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή τούρτα που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι
Για την βάση, σπάμε τα μπισκότα στο γουδί και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας- δαχτυλίδι και βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχει αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Συγχρόνως βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο. Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το κακάο σταδιακά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη βάση, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει. Στολίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.
Συνοδέψτε το με παγωτό μπισκότο κρέμα.